Weboldal pszichológusoknak

3 biztos módszer arra, hogy NE legyen saját weboldala

Pszichológusként fontos lenne, hogy a munkaideje minél nagyobb része a kliensekkel való foglalkozással (tanácsadás, terápia, stb.) teljen. Ennek nagyon hasznos eszköze lenne egy saját weboldal. De valamiért (vakmerőségből, vagy a konzervatív nézetei okán) Ön mégsem szeretné, hogy legyen egy ilyene. Ön nem az az ember, akinek kell egy digitális névjegykártya, ahol egyszerűen le van írva, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt, kik számára. Ahol bemutatja a szakterületeit, megadja az elérhetőségeit, pár egyszerű kérdésre választ tud adni, bármikor el lehet érni, kommunikálni tud szakmailag érdekes dolgokról és eseményekről, vagy akár automatikusan időpontot lehet hozzá foglalni.

Összegyűjtöttünk pár lehetőséget arra, hogyan érheti el ezt a hőn áhított célt:

El se kezdje!

Ha eszébe jut vagy szóba jön társaságban, akkor persze beszélhet róla. Látszólag csináljon úgy, mintha fontos is lenne. Ha megkérdezik, találjon ki valamilyen indokot, pl. nincs Önről jó fotó, nem talált alklamas készítőt, nincs rá ideje. Ezek az indokok lehetnek akár igazak is, de a lényeg az, hogy elég meggyőző legyen abban, hogy tulajdonképpen szeretne weboldalt, de valamilyen (többnyire külső kényszerítő) körülmény miatt eddig nem került rá sor.

Kezdje el maga építeni egy ingyenes weboldalkészítővel!

Álljon neki egy szabad estén, hogy majd Ön megoldja. Hiszen a múltkor egy Facebook csoportot is tudott csinálni, és különben is, regisztrált egy helyen ahol majd összelegózza önállóan, mert a reklámban az volt, hogy 10 perc alatt megcsinálja. Hagyja félbe hajnali fél kettőkor azzal a felkiáltással, hogy már egészen jól haladt, de azért még nem publikálja. De majd a következő este (illetve bocsánat: holnap nem, mert más programja lesz, tehát jövő kedden, amikor lesz délelőtt pár óra szabadideje) folytatja, már csak pár kattintás van hátra és meglesz. Halogassa egyre nagyobb időközökkel, majd egyszer hagyja félbe véglegesen. Akár el is felejtheti, de kifinomultabb módszer, hogy azért a fejében van, és így egy kis szorongása lesz tőle az elhalogatott feladat miatt.

Keressen egy alkalmatlan kivitelezőt!

 Bízza rá a feladatot egy “informatikusra”. Erre a legalkalmasabb a szomszéd egyetemista gyereke, vagy a férje/felesége cégénél dolgozó grafikus. Ők olyan szakemberek, akik sokat nézik a számítógép képernyőjét, tehát biztos, hogy ehhez is érteni fognak. Mondja el nekik, hogy mit szeretne, majd várjon. Innentől kétféle eredményre is számíthat! Az egyik, hogy a fenti halogatós módszerrel ők nem készítik el a munkát. Ez esetben, a látszatot fenntartva néha érdeklődjön náluk, hogy alakul a semmi? A másik (ritkább) esetben befejezik a feladatot, és átadják a kész művet. Bár ne tették volna, ennél még Ön is jobb weboldalt (nem) tudna csinálni a 2-es módszerrel – gondolja. Nem tetszik, nem tudja használni, hiányzik róla valami, stb. Ha rákérdez, még meg is sértődnek, hiszen ők meg vannak róla győződve, hogy megcsinálták azt, amit Ön kért. Nem lesz rá büszke, nem osztja nagyon meg az ismerőseivel sem, és szép lassan elfelejti. A negatív tapasztalatok miatt új honlap készítésébe már inkább bele se vág.

Pedig mennyire egyszerű lenne, ha a bevezetőben leírt feladatait nem kellene minden egyes érdeklődővel telefonon intézni, ha kevesebb idő menne el az adminisztrációra, ha lenne egy saját információs forrása… Mégis kell egy saját weboldal?

Anima Labor Online Marketing Kft.

7624 Pécs

Ferencesek utcája 14. 1. emelet 4.

Nyitvatartás

H-P  9 - 17

Hívjon minket!

+36 20 351 1608

Keressen minket

CALL ME
+
Call me!